Dzieciaki uwielbiają je, więc dziś na obiad naleśniki jaglane z jagodami. Są idealne dla osób na diecie bezglutenowej.
Robię je dziś po raz pierwszy.
Mam nadzieję, że Dzieciom przypadną do gustu.
Składniki:
100 g kaszy jaglanej
70 ml wody
4 łyżki oleju
2 jajka
1/2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia (dla bezglutenowców soda lepsza)
szczypta soli
Nadzienie:
świeże jagody
serek twarogowy
trochę cukru
Kaszę jaglaną trzeba zmielić, najlepiej w młynku do kawy. Ja niestety nie mam, więc musiałam się pomęczyć blenderem. Wszystkie składniki zmieszać i smażyć.
Naleśniki są według mnie świetne, sycące, idealne dla odmiany od zwykłych naleśników z mąką.
Najlepsze są cienkie. I co najważniejsze - nie przypalają się.
Omomom! Pyszne!
![]() |
nadzienie jagodowo - serowe |
Wyglądają przepysznie. Na pewno spróbujemy :)
OdpowiedzUsuńMagda
Są pyszne. Zośka rzucała się na nie jak szalona :) Majeczce powinny zasmakować.
Usuń